Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

Reportager fra CPH:LITT 2011

04/06/2011

rmbm6_web

Danmarks Radios "Testklubben" havde i anledning af litteraturfestivalen CPH:LITT 2011 sendt to reportere til hovedstaden. I begge reportager fylder Geiger Records-artister en del. Henholdsvis MikkelModulererMarius og Stemmejernet.

Her reporterer Mohammed Ahmed:

"Dagens sidste arrangement er en afslutningskoncert med Stemmejernet - et ensemble bestående af digter/rapper Niels Lyngsø med musik af Iben Mondrup & Kresten Osgood. For mig var det dagens overraskelse, og en behagelig en af slagsen. Musikken var fed og rytmisk, og næsten lidt oldschool hip hop i udtrykket, og publikum ser ud til at nyde det."

Læs mere her & her.

Læs mere | Postet i omtale, koncerter, Stemmejernet, MikkelModulererMarius af Geiger Records

Denne uge - CPH:LITT Tilbud

09/05/2011

kadulege

I denne uge løber litteraturfestivalen CPH:LITT af stablen i København. Du kan komme gratis til koncert med Geiger Records-kunstnerne MikkelModulererMarius (14. maj) og Stemmejernet feat. Mondrup & Osgood (15. maj). Varm op til festivalen og koncerterne med et CPH:LITT tilbud på Geiger Records!

Læs mere | Postet i Stemmejernet, MikkelModulererMarius af Geiger Records | 0 kommentarer

Stemmejernet drager på forårsturné

08/04/2011

Stemmejernet skyder forårets miniturné i gang nu på lørdag, hvor mundtøjet slippes løs på den nye og ambitiøse Ordkraft-festival i Aalborg. I løbet af april kan man opleve Stemmejernet forskellige steder i København (se program nedenfor), og endelig er det blevet offentliggjort, at Stemmejernet optræder på SPOT Festivalen, og desuden er blevet udvalgt til at være det afsluttende act på dette års stort anlagte CPH:LITT-festival. Til denne lejlighed optræder Stemmejernet med Iben Mondrup og Kresten Osgood, som også var med til Stemmejernets releasekoncerter. Der er således lagt op til et brag af en afslutningsfest på den markante litteraturfestival.

Datoerne for Stemmejernets tour er:

9/4 kl. 13: Litteraturfestivalen Ordkraft; Nordkraft, Østerbro 13, 9000 Ålborg: Stemmejernet (solo & unplugged)

14/4 kl. 16: Poesiens Hus, Gothersgade 89, 1123 Kbh K: Stemmejernet (solo & unplugged)

19/4 kl. 19: Café Retro, Jægersborggade 14, 2200 Kbh N: Stemmejernet (solo & unplugged)

15/5 kl. 16.45: CPH:LITT 2011; sted: Huset i Magstræde, Rådhusstræde 13, 1466 Kbh K: Stemmejernet feat. Iben Mondrup & Kresten Osgood

27/5: SPOT Festivalen, Aarhus: Stemmejernet feat. Iben Mondrup & Kresten Osgood

Postet i Stemmejernet, koncerter af Geiger Records

Mange modtagelser af Stemmejernet:

21/03/2011

"Stemmejernet placerer sig midt imellem digt og rap, og han formår at holde begge faner i ave og levere en interessant og smittende plade. [...] Sigdetvidere er ordrig og ordflydende og til tider rytmisk uimodståelig. Stemmejernet trækker med selvfølge poesien ind på musikkens banehalvdel." Vibe Kiil, Delfinen

" ... et særdeles ordrigt og udfordrende værk. (...) en imponerende debut; ikke mindst fordi den ikke kun handler om damer og druk. Så langtfra endda." Esben Rasmussen, Undertoner.dk

"Numrene undersproget og især førstesinglen tungenosser er (...) svære at komme udenom, og pladen er værd at give et spin bare for at høre det danske sprog blive vendt på hovedet over digterens egen version af kropslig beatbox." Anders Hjortskov, Gaffa

»Hey Niels, din kuglepen er en blå castello, den er sør’me hot / men når du rapper, står du bar’ og crapper / og lugter af blåskimmelost og dyt-båt.« Rune Skyum-Nielsen, Information.

" ... de sproglige frækheder og finesser står i kø i kæften på rapperen Stemmejernet, alias digteren Niels Lyngsø, der er mester for fornem, klassisk centrallyrik, men her undersøger den lydlige side af poesien" Søren Ulrik Thomsen i Jyllands-Posten

"Huba! Leveret med et flow, der lægger sig imellem Flopstarz og en dilettantisk karaoke-udgave af Hvid Sjokolade." Thomas Søie Hansen, Berlingske

"Rapmæssigt klarer Stemmejernet sig godt igennem, med et lidt oldschool flow og skæve tekster." Lade, Danskrap.dk

Postet i Stemmejernet, anmeldelser, omtale af Geiger Records

Gratis Stemmejernet-koncert på Literaturhaus i aften

11/03/2011

stemm2

Stemmejernet fyrer den af i aften i ny konstellation med Iben Mondrup og Martin Spangs. Det sker på Literaturhaus i København i anledning af releasefest for Kristina Stoltz' nye roman Æsel. Det ser ud til at blive et brag af et program med oplæsning, lyd+litteratur-koncerter, klezmer-trio og DJ's, og det hele er ganske gratis. Se det flotte program her. Du kan i øvrigt også læse et nyt interview med Stemmejernet lige her. Og så kan du i øvrigt glæde dig til flere kommende koncerter med Stemmejernet i nær fremtid. Følg med her på siden.

Postet i Stemmejernet, koncerter af Geiger Records | 0 kommentarer

Stemmejernet: Billeder fra releasekoncerten

26/02/2011

Stemmejernet, Studenterhuset. Foto: Søren Georg

Stemmejernet, Studenterhuset. Foto: Søren Georg

Se flere billeder på fotograf Søren Georgs hjemmeside. (c) Søren Georg

Postet i Stemmejernet, release af Geiger Records

Givdetvidere er i gang!

24/02/2011

givdetvidere1.jpggivdetvidere2.jpg

givdetvidere3.jpggivdetvidere4.jpg

Stemmejernet forærer cd'er væk! Vil man have muligheden for at få et gratis eksemplar af sigdetvidere - og endda før alle andre - så skal man bare møde op i én af fem udvalgte butikker og hviske kodeordet “sigdetvidere”. Så får man udleveret det usædvanligt lækkert indpakkede album, der også indeholder meget andet end bare musik.

De fem butikker er:

KØBENHAVN
Møllegades Boghandel, Møllegade 8A, 2200 København N.
Sort Kaffe & Vinyl, Skydebanegade 4, 1709 København V.
Løve's Bogcafé v/Toves Galleri, Vesterbrogade 97, 1620 København V.

AARHUS
Løve's Vin & Bogcafé, Nørregade 32, 8000 Aarhus C.
Stardust, Klostergade 58, 8000 Aarhus C.

Postet i Stemmejernet af Geiger Records

Stemmejernet forærer cd'er væk

23/02/2011

stemjern_albumcover

Vil du være en af de første, der får Stemmejernets sigdetvidere i hånden? Så kan du sikre dig et gratis eksemplar dagen før cd'en udkommer.

Læs mere | Postet i Stemmejernet af Geiger Records

Ryd forsiderne!

18/02/2011

rmbm4_display

Stemmejernet har rappet sig lige ind på forsiden af kultursektionen til dagens Berlingske Tidende, og i avisen finder man et fyldigt interview med Niels Lyngsø om hans transformation til Stemmejernet.

Interviewet skal man til den trykte avis for at læse, men man kan se videoen til singlen "rødmandblåmand" på Berlingskes hjemmeside lige her.

Postet i Stemmejernet, interview af Geiger Records

Stemmejernet giver releasekoncerter

30/01/2011

Der er efterhånden lagt sidste hånd på Stemmejernets debutalbum sigdetvidere, som vi glæder os meget til at udgive. Det sker den 23. februar og i den forbindelse vil der blive afholdt releasekoncerter i både København og Århus, hvor også Kresten Osgood og Iben Mondrup spiller med.

stemjern_albumcover

25. februar er der gratis releasekoncert på Studenterhuset i København.

26. februar er der koncert på Musikcaféen i Århus. Prisen er 50 kroner.

sigdetvidere!i

Postet i Stemmejernet, koncerter, release af Geiger Records

1  2  >>

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS