Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

En flodhest går om hjørnet ude i dag!

17/04/2012

Forsvundet digtdebut fra Viggo Madsen får nyt musikalsk liv i mødet med vestafrikanske toner fra koraspiller Basiru Suso. En varm og eventyrlig rejse i tid og sted med en flodhest som hovedperson.

En flodhest cover

En flodhest går om hjørnet er ikke bare et møde mellem lyrik og musik, men også et eventyrligt møde mellem en af de mest originale stemmer i dansk digtning, Viggo Madsen, og Basiru Suso, en mesterlig instrumentalist på den karakteristiske 21-strengede kora.

Suso, der stammer fra en af de førende familier inden for koramusik i Vestafrika, har komponeret og arrangeret al musikken med udgangspunkt i Madsens digte. Koraens krystalklare toner skaber en forunderlig klangmæssig dimension til de fabulerende fortællinger om flodhesten, som vi møder både på savannen og i den zoologiske have. Susos musik er rodfæstet i en vestafrikansk tradition, men byder – takket være bidrag fra et mangfoldigt udbud af musikere – på et alsidigt og kaleidoskop
isk musikalsk univers.

Viggo Madsen og Basiru Suso har sam
men skabt et dybt originalt bidrag til mødet mellem musik og lyrik og til mødet mellem dansk og afrikansk kultur. Et værk, der bobler af glæde, varme og undren over verden, og som appellerer til både børn og voksne.

En flodhest træder ud af glemslen

En flodhest går om hjørnet var egentligt tænkt som digteren Viggo Madsens litterære debut i 1966. Men manuskriptet blev overhalet indenom for derefter at forsvinde. Indtil nu – hvor digtene om den godmodige flodhest er fundet og har fået et nyt musikalsk liv. Det er derfor med glæde, at Geiger Records nu kan udgive Viggo Madsens allerførste digtsamling, der samtidig præsenterer et helt nyt samarbejde mellem musik og lyrik.

En flodhest går om hjørnet er en rejse i tid og sted, en transformation af den unge 60'er-digter Madsens ord i den nu ældre Madsens mund, tilsat original musik med rødder i Vestafrika.

Releasekoncerter på Lyd+Litteratur Festival 2012

En flodhest går om hjørnet udkommer Lyd+Litteratur-serien i forbindelse med dette års Lyd+Litteratur Festival, der finder sted i Aarhus og København fra 17-28. april. Viggo Madsen & Basiru Suso kan opleves live flere gange på festivalen. Til åbningsaftenen på Radar i Aarhus, den 17. april, samt på Huset i Magstræde, København, den 27. april.

Læs mere om festivalen på www.lydpluslitteratur.dk.Om Viggo Madsen og Basiru Suso

Viggo Madsen (f. 1943) har siden debuten i 1966 med Brandmand på to hjul udgivet utallige bøger, senest Jegløse digte (2010). Han er modtager af Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Basiru Suso (f. 1966) er født i Gambia, vokset op i Mali og uddannet fra det anerkendte Institut National des Arts i Bamako. Han har boet i Danmark siden 1997, hvor han har udgivet tre album i eget navn, senest Foli (2009), der blev præmieret af Statens Kunstfond.

Postet i Basiru Suso & Viggo Madsen, koncerter, release, udgivelser af Mads K. Christiansen

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS