Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

Ny lp fra Red Shifter 18. oktober

29/09/2012

compania

Kimen til Red Shifter blev lagt, da Geiger i 2005 inviterede forfatter Jeppe Brixvold til at arbejde sammen med den eksperimenterende gruppe Red Ink om en koncert til Lyd+Litteratur Festivalen. Det samarbejde udviklede sig siden til et mangehovedet kollektiv af musikere bosat i København, Århus og på Fanø. Red Shifter består i dag af Dennis Orneborg, Henriette Løvdal, Jeppe Brixvold, Jonas Anker Aalborg, Lars Skinnebach, Ronni Leszczinsky og Troels Nygaard.

Gennem de seneste år, har Red Shifter arbejdet intenst på at opbygge et eget musikalsk sprog. Drukneulykker og undergang møder forårsenge af ny kommunikation, når gruppen lader de rige soniske lag udfolde sig i afbarket folk, chants, dramatiske soundscapes og ekstatiske improvisationer med instrumenter som cello, kontrabas, sav, fløjte, trædeorgel og skrammelpercussion. Lydbilledet fuldføres af Brixvolds idiosynkratiske vokal – halvt messende, halvt hviskende – der understreger musikkens hjemsøgte kvaliteter.

På Compania har Red Shifter formået at indfange hele deres nuancerigdom. De improviserede og udforskende forløb fastholdes, samtidig med at de mange tråde fortættes i en række smukke og næsten hymneagtige sange som ”Dreams of Easy Weather” og titelnummeret.

Compania er indspillet på Fanø og efterfølgende mixet af Marc Kellaway/Tanja Jessen (Distortion Girls, Vinyl Dog Joy m.fl.) og mastereret af Troels Bech. Som ledsager til albummet har Dennis Orneborg fra bandet skabt en række musikvideoer, som kan ses her. Compania udkommer som både vinyl, cd og download.

I forbindelse med udgivelsen kan Red Shifter opleves live følgende steder:

18. oktober,kl. 21.00 - LOPPEN, Christiania
Releasekoncert + Distortion Girls + Geiger DJ's
http://loppen.dk/event/red-shifter-releasekoncert-distortion-girls-geiger-records-djs/

23. oktober, kl. 20.00 - BIBLIOTEKET Rentemestervej, København NV
Lyd+Litteratur-aften + Kloster/Louise Øhrstrøm
http://lydpluslitteratur.dk/

Postet i Red Shifter, release, udgivelser af Geiger Records

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til 'Ny lp fra Red Shifter 18. oktober'. Klik her for at skrive en ny kommentar.

Der er endnu ingen kommentarer.

Send kommentar

Nedenfor kan du poste en kommentar til 'Ny lp fra Red Shifter 18. oktober'.

Navn

E-mail

Emne

Besked

Husk mig

Af sikkerhedsmæssige årsager bedes du indtaste nedenstående talrække på billedet i tekstfeltet.

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS