Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

Ny single og video med Er de sjældne - ude i dag!

24/06/2013

Solveig Sandnes og Lone Hørslev udsender i dag sangen “Rapunsel & Prinsen”, der er en singleforløber for det kommende Er de sjældne-album, At kalde sit hår for vredt. Se videoen på www.youtube.com/geigerrecords

Der er gået en rum tid, siden Er de sjældne udsendte deres første album, Lyserød lyseblå beige (2009) på Geiger Records. Pladen, der blandede Lone Hørslevs originale lyrik, Solveig Sandnes’ tindrende smukke stemme og et univers befolket af fugle, ambiente lyde og drømmende folk, var et friskt pust på den dansksprogede musik- og lyrikscene. Albummet kastede da også særdeles flotte anmeldelser af sig, ligesom sangen “Spurvehøg” var en af de mest originale kærlighedssange i lang tid og en sang, der endte med at ligge nummer ét på Det Elektriske Barometer 6 uger i streg.

Efter udgivelsen spillede Er de sjældne en lang række succesfulde koncerter bl.a. på SPOT, Fanø Free Folk Festival, diverse litteraturfestivaler og som opvarmning for Peter Sommer. Bandet har optrådt i skiftende konstellationer med navne som Maria Køhnke, Henrik Olesen, Lulu Roost Wille-Jørgensen, Anders Remmer og Dísa.

presse-EDS2013

Ny single og kommende album
Er de sjældne har brugt de 4 års albumpause til i ro og mag at finde glæden og inspirationen ved musikken og ordene igen. Både Sandnes og Hørslev har været involveret i diverse andre projekter, mens Er de sjældne hele tiden har spøgt i baghovedet. Bl.a. har Sandnes været ankerkvinde for det ambitiøse dansk-maliske musikalske samarbejde Konokone. Desuden har hun lavet teaterperformance og samarbejdet med blandt andre Rosa Lux, Trentemøller og Anders Remmer fra Future 3. Og Hørslev har udgivet en roman, to digtsamlinger og to albums med Mouritz/Hørslev Projektet, ligesom hun for tiden arbejder på en ny roman.

Stille og roligt har tonerne altså fundet sig til rette omkring ordene igen. Til efteråret udkommer den længe ventede opfølger til Lyserød lyseblå beige på Geiger Records. At kalde sit hår for vredt hedder pladen, der således fortsætter traditionen for billedskabende, poetiske titler. Titlen er netop hentet fra førstesinglen “Rapunsel & prinsen”, som udkommer i dag. Resultatet er blevet intet mindre end overraskende, hvilket en enkelt gennemlytning af sangen uden tvivl vil bekræfte. For Er de sjældne er sjældne. Og sjældent - måske aldrig - har dansk poesi kombineret med musik sparket så meget røv.

rapuntzel-2400x2400

Eventyrlig video
Nummeret er upbeat og bygger på Hørslevs digt "Giftige blomster og bær" fra digtsamlingen Jeg ved ikke om den slags tanker er normale (2010). Sangen sender en hilsen til eventyret om pigen Rapunsel, der holdes indespærret af en heks, og som med sit lange hår lader prinsen kravle ind. Det er en sang om brud, om hekseri og naturens indbyggede farer. Singlen ledsages af en fantastisk video skabt af Cecilia Westerberg - en video, der i tråd med sangens eventyrtema og det kommende albums titel fører Solveig Sandnes og Lone Hørslev ind i et fabulerende univers med prinser og troldagtigt hår.

Videoen kan du se lige her: www,youtube.com/geigerrecords

Du kan også lytte til singlen på Er de sjældnes nye Bandcamp-side: http://erdesjaeldne.bandcamp.com

Postet i Er de sjældne af Robert Christensen

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til 'Ny single og video med Er de sjældne - ude i dag!'. Klik her for at skrive en ny kommentar.

Der er endnu ingen kommentarer.

Send kommentar

Nedenfor kan du poste en kommentar til 'Ny single og video med Er de sjældne - ude i dag!'.

Navn

E-mail

Emne

Besked

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS