Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

Nyt album med Er de sjældne

10/03/2014

Der er gået en rum tid, siden Er de sjældne udsendte deres første album, Lyserød lyseblå beige (2009). Pladen, der blandede Lone Hørslevs originale lyrik, Solveig Sandnes’ tindrende smukke stemme og et univers befolket af fugle, ambiente lyde og drømmende folk, var et friskt pust på den dansksprogede musik- og lyrikscene. Albummet kastede da også særdeles flotte anmeldelser af sig, ligesom sangen “Spurvehøg” var en af de mest originale kærlighedssange i lang tid og en sang, der endte med at ligge nummer ét på Det Elektriske Barometer 6 uger i streg.

Kom forbi og fejr det sammen med Er de sjældne onsdag den 12. marts fra kl. 20.00 på Grand i København. Der vil blive vist musikvideoer af Cecilia Westerberg, The Tower Prophets aka Dicki Lakha & Christian Friedländer, Gunnel Petterson og Sigrun Gudbrandsdottir. Se Facebook-event her.

Som på debutpladen henter Olé Olé sine tekster fra Hørslevs originale poesi, mens det er Sandnes, der har komponeret og skabt lyduniverset. Som noget nyt lægger begge to stemmer musikken til denne gang - om end Sandnes stadig har den bærende vokalrolle. Musikken bærer stadig Er de sjældnes tydelige signatur, men markerer også en udvikling væk fra den mere akustiske og freak folkede lyd på debutpladen mod et udtryk, der blander pop, electronica og ambiente lydmontager. Her er plads til både regulære ørehængere som førstesinglen “Rapunsel & prinsen” den direkte dansable “Johnny Cash” til knitrende collager og mere atmosfæriske numre.

Som en god billedbog
Det er en plade, der har været vidt omkring, og hvor lyrik og musik løbende har udfordret hinanden i en kreativ proces. Både Lone Hørslev og Solveig Sandnes har i tiden siden debuten haft gang i talrige andre projekter. Hørslev har bl.a. haft stor succes med duoen Mouritz/Hørslev Projektet og har udsendt flere anmelderroste digtsamlinger og romaner, mens Sandnes har været aktiv med projektet Konokone og arbejdet med folk som Rosa Lux, Trentemøller og Anders Remmer.

Idéen til en ny Er de sjældne-plade har dog hele tiden spøgt i kulissen. Begge har dog haft brug for at fordybe sig i processen og give projektet den nødvendige tid. Det skulle ikke bare være en ny plade, der skulle smides på markedet, men et helstøbt kunstværk, hvor tekst og lyd løbende er blevet sat sammen og har opstillet nye præmisser for hinanden. Tekst og lyd har vekslende fortællefunktion, nogle gange er der symmetri, andre gange udfylder de hinandens tomme pladser, som i billedbøger. Og netop gennem Hørslevs originale billedsprog og musikkens stemningsskabende rum bliver Olé Olé på mange måder netop som en god billedbog.

Døden og håbet
Tematisk kredser teksterne om kærlighed og begær, drømme, længsel og også død. Vores egen og de andres; afslutningen som den altid eksisterende mulighed.

Om albummet siger Solveig Sandnes:

For mig handler pladen meget om forgængelighed. På det sidste har jeg gjort mig mange tanker om livet - og også døden. Det har nok farvet den måde, jeg fortolkede ordene på”.

Lone Hørslev er enig:

Livets negativ, døden, er der som en mulighed i hver eneste udånding vi tager – måske er det den sidste. Men derfor må vi aldrig glemme håbet, skønheden og kærligheden, og de størrelser synes jeg også vi fejrer på pladen”.

Solveig Sandnes har selv produceret albummet i en proces, hvor komposition og indspilning har været uadskillelige elementer. En lang række folk har dog hjulpet undervejs. På pladen finder man således bidrag fra musikere som Heidi Mortenson, Henrik Olesen, Nils Grøndahl, Oliver Hoiness, Luke Sutherland, Mads Wæhrens, Maria Køhnke, Emil de Waal og mange flere. Tore Johansson og Troels Bech Jessen har i tæt samarbejde med Sandnes stået for det færdige mix.

Albummet udkommer 10. marts marts på Geiger Records/VME.

Postet i Er de sjældne af Robert Christensen

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til 'Nyt album med Er de sjældne'. Klik her for at skrive en ny kommentar.

Der er endnu ingen kommentarer.

Send kommentar

Nedenfor kan du poste en kommentar til 'Nyt album med Er de sjældne'.

Navn

E-mail

Emne

Besked

Husk mig

Af sikkerhedsmæssige årsager bedes du indtaste nedenstående talrække på billedet i tekstfeltet.

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS