Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

Peter Laugesen & Singvogel slipper single!

27/04/2011

Strisserne breder sig!

Et af Danmarks mest markante musik- og litteratur-makkerpar, Peter Laugesen & Singvogel, udsender ny single og video. Nummeret foræres væk til de første 200 lyttere.Efter seks års pause er der nu langt om længe pladenyt fra digter Peter Laugesen og rockbandet Singvogel. Onsdag den 27/4 udgives singlen “Strisserne breder sig” - et heftigt rocknummer med samfundsrevsende lyrik af Peter Laugesen. en af dansk litteraturs helt store stemmer. Nummeret udkommer i Geiger Records' Lyd+Litteratur-serie.

Singlen er både musik og litteratur i én og samme omgang, og beskriver på rammende vis en samfundstilstand, hvor alle vogter på alle. Danmark anno 2011?

Til lejligheden har Geiger Records fået lavet en ledsagende musik- og/eller litteraturvideo. Den kan ses her: www.youtube.com/geigerrecords

Videoen til singlen er lavet af filmselskabet Wiredfly.dk, og er udelukkende lavet på gamle, smadrede VHS-videooptagere, der giver videoen sin egen skramlede æstetik. I videoen optræder også hele Peter Laugesens tekst – tastet ind på de gamle VHS-videooptagere!

Singlen er forsmag på det kommende album, Den her planet glemmer vi aldrig, som udkommer den 13/6 på Geiger Records. Singlen kan gratis downloades af de første 200 her: http://peterlaugesensingvogel.bandcamp.com – hvorefter den vil være tilgængelig på de gængse downloadsider, f.eks. iTunes.

OM PETER LAUGESEN
Peter Laugesen (f. 1942) regnes for en af landets største nulevende digtere – hvis ikke den største. Han debuterede i 1967 med Landskaber og har siden da udsendt over 50 bøger, bl.a. i samarbejde med Dan Turéll, alle dyrkende Laugesens særegne blanding af beatnik og anarki. Har været indstillet til Nordisk Råds litteraturpris af flere omgange og medlem af Det Danske Akademi siden 1997.

OM SINGVOGEL
Kvartetten Singvogel blev dannet i 2001, af resterne fra bandet Vildensky, og spiller efter eget udsagn “forstadsrock'n'roll” – et miks af punkrock, blæserinstrumenter og kontrolleret kaos. De debuterede i 2003 med udgivelsen Hotellet brænder, hvor også Peter Laugesen medvirker. De har senest udgivet Disney Exorcist (2010).

Postet i Peter Laugesen & Singvogel af Geiger Records

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS