Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

Peter Laugesen og Anders Mathiasen slipper husene løs i ny fællesudgivelse

24/10/2017

”Husene er sluppet løs i skriften” er resultatet af et nyt samarbejde mellem en af landets mest anerkendte digtere Peter Laugesen og musikeren Anders Mathiasen, der også er kendt fra blandt andet kritikerroste Vessel og Murder.

Sammen skaber Peter Laugesen og Anders Mathiasen åbne musikalske droner og kontemplative rum. Digte og musik indgår i et organisk samspil, hvor hver enkelt sproglig og lydlig hændelse skaber betydning. Klangmaterialet er lige så mangeartet som poesien, når lyden af Knippelsbro gennem kontaktmikrofoner, cello og køkkenredskaber, flygel og tobaksdåser, akustiske guitarer og defekte pladespillere forenes med Laugesens suveræne digtfremsigelser.

Initiativet til samarbejdet kom fra Mathiasen, der er dedikeret Laugesen-læser. Han begyndte for en del år siden at komponere musik med en række Laugesen-digte som det inspirerende forlæg. Til at begynde med som et musikalsk forsøg på at ramme deres tone og univers, men efterhånden som ordene og musikken begyndte at krydsbefrugte hinanden på interessante og meningsudvidende måder opstod idéen om at sætte digte og musik sammen i nye kompositioner.

Omslaget er designet af Peter Laugesen og trykt serigrafisk. Teksterne er indlagt som løsark, duplikeret fra Laugesens skrivemaskineoriginaler. På hvert unikaeksemplar er titlen håndskrevet af digteren.

“Husene er sluppet løs i skriften” nedtoner det narrative og lineære, og i stedet har Peter Laugesen og Anders Mathiasen skabt otte musikpoetiske kompositioner, hvor sprog er lyd og lyd er sprog og nye betydningsdimensioner åbner sig for lytteren.

Torsdag d. 26. oktober udgives albummet på vinyl af Geiger Records. I forbindelse med udgivelsen optræder de på udgivelsesdagen på Lyd+Litteratur Festival i Aarhus. Lørdag d. 28. oktober fejres udgivelsen desuden på Galleri Tom Christoffersen i København. Til begge optrædener udvides duoen med trommeslageren Bjørn Heebøll, der også har medvirket på flere af titlerne på albummet

Tid og sted:

Lyd+Litteratur Festival 2017

Radar, Skovgaardsgade 3

8000 Aarhus C

Torsdag d. 26/10

Kl. 20.00

Galleri Tom Christoffersen

Skindergade 5

1159 København K

Lørdag d. 28/10

Kl. 13.30

Kontaktperson (Geiger Records):

Robert Skovmose Christensen: 29 92 33 27

Postet i Ukategoriseret af Robert Christensen

Kommentarer (0)

Nedenfor kan du læse kommentarer til 'Peter Laugesen og Anders Mathiasen slipper husene løs i ny fællesudgivelse'. Klik her for at skrive en ny kommentar.

Der er endnu ingen kommentarer.

Send kommentar

Nedenfor kan du poste en kommentar til 'Peter Laugesen og Anders Mathiasen slipper husene løs i ny fællesudgivelse'.

Navn

E-mail

Emne

Besked

Husk mig

Af sikkerhedsmæssige årsager bedes du indtaste nedenstående talrække på billedet i tekstfeltet.

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS