Geiger Records

Stort og småt om Geiger Records.

Stemmejernet klar med 1. single!

22/11/2010

Stemmejernet - Tungenosser På torsdag, den 25. november, udkommer "tungenosser" - første single fra Stemmejernet.

Stemmejernet er et rap-inspireret projekt af digteren Niels Lyngsø, der har en mængde meget roste digtsamlinger bag sig, senest 39 digte til det brændende bibliotek. Projektet er baseret og skabt på baggrund af to fra starten fastlagte dogmer:

1) sigdetvidere laves af ord. Der må bruges andre lyde som kroppen selv kan frembringe (håndklap, hjerteslag osv.), men musikinstrumenter må ikke benyttes. Til gengæld må ord og kropslyde forarbejdes elektronisk på alle tænkelige måder.

2) sigdetvidere skal høres, ikke læses. De ord der indgår, må under ingen omstændigheder offentliggøres i skriftlig form – af ophavsmanden. Hvad andre eventuelt kan lytte sig frem til og nedskrive, må ophavsmanden til gengæld hverken blande sig i eller kommentere.

Du har desuden mulighed for at lytte til et glimrende interview, da Stemmejernet (og Niels Lyngsø) i weekenden gæstede radioprogrammet Skønlitteratur på P1. Der var i samme forbindelse verdenspremiere på "tungenosser," som du kan lytte på. Det kan du forøvrigt også fra Stemmejernets netop lancerede hjemmeside, hvor du har mulighed for selv at remixe nummeret.

Stemmejernets debutalbum sigdetvidere udkommer 23. februar 2011.

Postet i Stemmejernet, interview af Geiger Records

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS