Udgivelser

På disse sider kan du se udgivelser fra Geiger Records.

Konrad Korabiewski & Litten

Påvirket som kun et menneske kan være
(Kunstbog m. lyd/2010)

Med kunstbogen/lydværket Påvirket som kun et menneske kan være står Konrad Korabiewski og Litten bag et fælles pionerarbejde, hvor lyd-, billed- og bogkunst smelter sammen på radikal vis.

Da polsk-danske Konrad Korabiewski i 2008 udsendte sin roste cd Stateless, var der tale om en opsummering af 10 års arbejde inden for den elektroniske lydkunst. Det nye værk, Påvirket som kun et menneske kan være, der er blevet til i tæt samarbejde med billedkunstneren Litten, kaster derimod en sonde ud i nye og uudforskede vande.

Ikke alene viser Påvirket … en markant udvikling og modning af Korabiewskis kompositioner, der har fået en større tyngde og mørkere fylde. Værket viser også en vilje og evne til at eksperimentere med formatet og tænke på tværs af forskellige kunstneriske og mediale udtryk i tæt dialog med Littens grafiske arbejde.

Påvirket …
er ikke en ny plade, men derimod et helstøbt kunstværk, hvor menneskets vilkår indkredses i en blanding af lyd, billeder og ord. Værket er formet som en bog med indbygget lyd. De enkelte kompositioner aktiveres, når man vender bladet til et nyt kapitel. Bogformen opfordrer til en fordybelse og en fysisk interageren, hvor sammenhængen og dialogen opleves gennem flere sanser.

Littens særligt taktile billedsprog føjer en stærkt sanselig dimension til værket gennem collager og grafiske arbejder, der nysgerrigt udfordrer og udvider bogens form gennem en sammenblanding af forskellige materialer og trykketeknikker, bl.a. linoleumstryk, seriegrafiske og håndtrykte elementer samt pressede planter. På samme måde skaber Korabiewski en nuanceret lydverden, på én gang billedskabende og poetisk og med en udstrakt fornemmelse for rum og dybde i musikken. Musikken er blevet til i naturreservatet Hirsholmene ved Nordjylland, hvilket præger både det visuelle og det klanglige udtryk. F.eks. gennem blæsersekvenser fra den anerkendte tyske multiinstrumentalist Roger Döring indspillet i et gammelt fyrtårn!

Påvirket … inviterer til, at man tager sig tid og går på opdagelse på siderne. Når man lader sig synke ned i bogen, opstår fortællinger om mennesket gennem spillet mellem musik, billede og tekst. Til tider i form af spydige kommentarer til tidens materialistiske overfladiskhed eller som direkte politiske kommentarer til f.eks. dansk asyl-politik, men også i form af en melankolsk og poetisk insisteren på, at mennesket netop er andet og mere end det, som samfundet ofte reducerer det til. En insisteren på langsomheden, fordybelsen og nærværet.

SE YOUTUBE-VIDEO MED UDGIVELSEN PÅ www.youtube.com/geigerrecords

Udgivelsen udkommer i et stærkt begrænset oplag på 100 håndlavede og håndnummererede eksemplarer personligt sammensat af kunstnerne selv, hvilket sammen med den uadskillelige multimediale helhed tildeler værket en særegen aura, der går imod tidens digitaliserede og fragmenterede udtryk. Påvirket … er ikke handy og letfordøjelig, den kan ikke uden videre kopieres og overføres til diverse medier. Den er sit eget medie, og oplevelsen af værket er uadskilleligt fra dette! Hvert eneste af de 100 eksemplarer bærer i øvrigt sit helt eget særpræg og fremstår således som unikke kunstværker i egen ret, hvilket også afspejles af prisen på 2000 kr. pr. eksemplar.

På den tilknyttede hjemmeside www.paavirketsomkunetmenneskekanvaere.dk udvides værket med en ekstra dimension, bl.a. i form af de to videoværker til numrene ”Tålt ophold” og ”Kulturbrugere”.

På Geiger Records har vi altid hyldet eksperimentet, modet til at tænke nyt og lysten til at lade møder opstå mellem musik, litteratur og andre kunstformer. Vi er derfor begejstrede for at kunne udgive dette pionerarbejde inden for sammentænkningen af lyd-, billed- og bogkunst.

BESTIL UDGIVELSEN (2000 kr. inkl. porto) - SEND EN MAIL TIL: robert (a) geiger.dk

PRESSEKLIP:

"...en forrygende og forunderlig oplevelse, der kan tages frem igen og igen, og som i bogstaveligste forstand er noget ud over det sædvanlige." - Troels Laursen, Kulturkapellet

"Dette tværæstetiske- og teknologiske modstrøms-pionerprojekt skuer på én gang fremad og bagud og befinder sig i sin egen tidslomme. Lige så vel som læseren falder ned i et hul af oplevelse, der på én gang er digitalt og udpræget analogt. Oplevelsen prikker til et og andet: Et traditionelt medie udfordres, men ikke, som det som regel er tilfældet i disse tider, af en udvikling mod tilgængelighed.

Der er ikke tale om en udfordring i det teknologiske fremskridts navn. Tværtimod udfordres fremskridtet af en udgivelse der fordrer fordybelse (og en stikkontakt) og ikke kan kopieres i det uendelige, flyttes fra medie til medie og gøres tilgængelig for hele verden ved en simpel manøvre." - Lasse Juhl Nielsen, Kunsten.nu

Share |

Udgivelser

Videoer

Er de sjældne: Kære Drømmetyder

Er de sjældne: Rapunsel & prinsen

Red Shifter - Turning

Peter Laugesen & Singvogel: Film

So Like Dorian: Behind My Face

Peter Laugesen & Singvogel: Strisserne breder sig

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS