Udgivelser

På disse sider kan du se udgivelser fra Geiger Records.

Peter Laugesen & Singvogel

Den her planet glemmer vi aldrig
(CD/2011)

Efter seks års albumpause er der nu langt om længe pladenyt fra digter Peter Laugesen og rockbandet Singvogel. Den her planet glemmer vi aldrig, et heftigt rockalbum med samfundsrevsende lyrik af Peter Laugesen - en af dansk litteraturs helt store stemmer.

Geiger Records er stolte af at kunne tilføje Peter Laugesens og Singvogels punkede rock og lyrik til vores voksende udgivelseskatalog. Som optakt til albummet udkom singlen “Strisserne breder sig”, og singlen er – som hele albummet – musik og litteratur i én og samme omgang, og beskriver på rammende vis en samfundstilstand, hvor alle vogter på alle.

OM PETER LAUGESEN
Peter Laugesen (f. 1942) regnes for en af landets største nulevende digtere – hvis ikke den største. Han debuterede i 1967 med Landskaber og har siden da udsendt over 50 bøger, bl.a. i samarbejde med Dan Turéll, alle dyrkende Laugesens særegne blanding af beatnik og anarki. Han har været indstillet til Nordisk Råds litteraturpris af flere omgange og medlem af Det Danske Akademi siden 1997.

OM SINGVOGEL
Kvartetten Singvogel blev dannet i 2001, af resterne fra bandet Vildensky, og spiller efter eget udsagn “forstadsrock'n'roll” – et miks af punkrock, blæserinstrumenter og kontrolleret kaos. De debuterede i 2003 med udgivelsen Hotellet brænder, hvor også Peter Laugesen medvirker. De har senest udgivet Disney Exorcist (2009).
Singvogel er Andreas Hansn, Lotte Maxild, Jørgen Holm og Jens Balder.

TRACKLISTE:
1. Kort hår
2. Film
3. Echelon
4. Brev
5. Karavane
6. Stationsforstanderen
7. Strisserne breder sig
8. Væggen forsvinder

Produceret, mixet og masteret af Troels Bech.
Kor af Leonard Davies på "Film" og "Karavane" samt dark energy af Emil Brahe på "Echelon".
Omslagskunst af Sune Schmidt, med fotografi af Michael Ersted Frederiksen og Søren Hviid.
Optaget i Århus, december 2010.

 

PRESSEKLIP:

"Med Singvogel går der så rock’n’roll i den, om end ikke helt som den kendes fra radioen og andre moderne møgspredere. Bandet selv karakteriserer vittigt sin stil som »forstadsrock’n’roll et miks af punkrock, blæserinstrumenter og kontrolleret kaos«, og det må jo siges at passe til Laugesens udtryk som vermouth til gin. At de så tilsammen her i tredje omgang i den grad synes at ramme plet, skyldes den rutine, de må have fået som ensemble, her er i hvert fald en fornem kongruens mellem tekst og musik, Hansn leverer de arrige elguitarer og Holm det sikre backbeat, mens Maxild og Balder sørger for krummelurer og skæve indfald, således lydbilledet konstant både driller og udfordrer. Og Laugesen, ja han »skriver for de aber, der kommer ud af beskyttelsesrummene«, gør han og læser i dén grad op for alle og enhver, om end næppe for hvem som helst. Det er både besættende og berusende at være selskab med disse glemslens partisaner, og får De mulighed for at fange holdet her live på en scene, ville det være torskedumt ikke at møde op og få blæst de små grå igennem af poesiens kulsorte kraft."

- Klaus Lynggaard, Information

"...midt i musikken står ordene fra flere forskellige Laugesen-bøger, der som vanligt ikke lader sig reducere til stavepladepointer. Men samfundet af i dag berøres imidlertid ofte i de lange rækker af ord, og titler som »Echelon« og »Strisserne breder sig« peger på pessimismen.

Det er dog ikke så meget dette som Laugesens på én gang tilbagelænede og dramatiske måde at betone ordene på, der gør albummet til en oplevelse. Som når han bevæger sig igennem en sætning som »Andre døre der svinger og klager og knalder i vinden«.

Det er ren musik. Som al god poesi."  

- Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske Tidende

"Det er netop i kraft af den disharmoniske forenelighed og attraktion mellem poesien og rocken, at Laugesen-Singvogel-projektet får skabt noget usædvanligt og overraskende i dansk poesi og rock. En plade, der efter min mening må være en af de mest udfordrende – for tanken og kroppen – og spændende danske udgivelser i meget lang tid."

- capac.dk/wordpress

"Akkompagneret af Singvogel er Peter Laugesen funky malmfuld som en brabrandsk Leonard Cohen. [...] Singvogel lægger en skramlende og skrattende, på samme tid urolig og stabil groovebund under Laugesens majestætisk vidtvoksende tekster. [...] Jeg ser ikke nogen grund til, at Peter Laugesen & Singvogel IKKE kan markedsføres som dansk poesis svar på Leonard Cohen og Nick Cave og andre drabelige digterrøster, der gungrer hypnotisk fra højtalere."

- Lars Bukdahl, Weekendavisen

"Laugesen er tidens ukronede konge af digter-møder-musiker-genren, og pladen Den her planet glemmer vi aldrig var blandt de bedste dansksprogede plader fra 2011"

- Jan Stricker, Seismograf.org

Share |

Udgivelser

Videoer

Er de sjældne: Kære Drømmetyder

Er de sjældne: Rapunsel & prinsen

Red Shifter - Turning

Peter Laugesen & Singvogel: Film

So Like Dorian: Behind My Face

Peter Laugesen & Singvogel: Strisserne breder sig

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS