Udgivelser

På disse sider kan du se udgivelser fra Geiger Records.

ØØ

MED I OG UDEN
(12''/2014)

MED I OG UDEN er en i bogstavelig forstand skæv udgivelse. Denne 12” grammofonplade er nemlig forsynet med to centerhuller, et koncentrisk og et excentrisk, således at pladen kan afspilles i to forskellige kredsløb centrifugalt forskudt om hver sin akse. Det slynger ikke blot pladens musikalske eksperimenter ud i skæve cirkulærer – det inddrager også lytteren i en aktiv positionering, der rækker fysisk ud over selve pladespilleren, som en beskeden lydskulptur. Denne plade skal ikke vendes og drejes, men vinkles og spinnes. Det er svimmelhed, det drejer sig om.

MED I OG UDEN er et slags nyt solsystem til din pladespiller, et solsystem med to sole i stedet for én og to planeter i kredsløb om hver, i alt fire planeter hvis baner udgør fire skæringer, betitlet ”BIRKELEJR”, ”FJORDEN”, ”DISCOKUGLE” og ”FJELDET”. Hertil efterfølges hver skæring af tre lydsløjfe-asteroider.

Vender man så alligevel pladen, vil man finde en lyrisk brugsanvisning, en indholdsfortegnelse, en kolofon og en ikke umiddelbart spilbar grafisk ætsning, der kan betragtes som en arbejdsskitse for udgivelsen.

ØØ består af forfatteren Thomas Krogsbøl, som har skrevet teksterne, og musikeren/billedkunstneren Michael Mørkholt.

Thomas Krogsbøl
Digter og medlem af kollektivet Øverste Kirurgiske siden 1998. Hyppigt optrædende til ØK’s månedlige oplæsninger i spillestedet Mayhem. Har udgivet bøgerne: Fra væk til væk og DUB! KLONK!!, Øverste Kirurgiske 1999 og 2000. Dertil kommer Umådehold og Areola, Borgen 2006 og 2009, og endelig følger Jeg er fluen, Kronstork 2011. Krogsbøl blev i 2011 tildelt det treårige stipendie fra Statens Kunstfond.

Michael Mørkholt
Lyd- og Billedkunstner, har udstillet/ performet på bl.a. Art Metropole (CA), Café Oto (UK), Kunsthal Charlottenborg (DK), LAM - Musée d’Art Contemporain, d’Art Moderne (F), Overgaden (DK), Tate/ Intermedia Art (UK), Rooseum (SE), MFSK (DK), Tonic/ Bunker (US), Titanik (FI), Super Deluxe (JP). Har skrevet musik til, udgivet og spillet med Solhorn, MX, Jab Mica Och El, Den Nørrejyske Øs Stororkester for Opløst Mønstermusik, Sommersolhvervsorkesteret, Århus Politi-Orkester og turnéret i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Italien, Polen, Tyrkiet, England, USA, Canada, Egypten og Japan. Stifter af forlaget Lille Kommune.

PRIS: 170 kr. inkl. porto.

ANMELDELSER

"Årets vel nok smukkeste vinyludgivelse, der på den ene side består af et kobberstik, som er ætset ind i vinylen, og på den anden side af fire single-spor med dansksproget lyd+litteratur." - Passive/Aggressive, www.passiveaggressive.dk

Share |

Udgivelser

Videoer

Er de sjældne: Kære Drømmetyder

Er de sjældne: Rapunsel & prinsen

Red Shifter - Turning

Peter Laugesen & Singvogel: Film

So Like Dorian: Behind My Face

Peter Laugesen & Singvogel: Strisserne breder sig

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS