Udgivelser

På disse sider kan du se udgivelser fra Geiger Records.

Peter Laugesen & Anders Mathiasen

Husene er sluppet løs i skriften
(LP/2017)

”Husene er sluppet løs i skriften” er resultatet af et nyt samarbejde mellem en af landets mest anerkendte digtere Peter Laugesen og musikeren Anders Mathiasen, der også er kendt fra blandt andet kritikerroste Vessel og Murder.

Sammen skaber Peter Laugesen og Anders Mathiasen åbne musikalske droner og kontemplative rum. Digte og musik indgår i et organisk samspil, hvor hver enkelt sproglig og lydlig hændelse skaber betydning. Klangmaterialet er lige så mangeartet som poesien, når lyden af Knippelsbro gennem kontaktmikrofoner, cello og køkkenredskaber, flygel og tobaksdåser, akustiske guitarer og defekte pladespillere forenes med Laugesens suveræne digtfremsigelser.

Initiativet til samarbejdet kom fra Mathiasen, der er dedikeret Laugesen-læser. Han begyndte for en del år siden at komponere musik med en række Laugesen-digte som det inspirerende forlæg. Til at begynde med som et musikalsk forsøg på at ramme deres tone og univers, men efterhånden som ordene og musikken begyndte at krydsbefrugte hinanden på interessante og meningsudvidende måder opstod idéen om at sætte digte og musik sammen i nye kompositioner.

Omslaget er designet af Peter Laugesen og trykt serigrafisk. Teksterne er indlagt som løsark, duplikeret fra Laugesens skrivemaskineoriginaler. På hvert unikaeksemplar er titlen håndskrevet af digteren.

“Husene er sluppet løs i skriften” nedtoner det narrative og lineære, og i stedet har Peter Laugesen og Anders Mathiasen skabt otte musikpoetiske kompositioner, hvor sprog er lyd og lyd er sprog og nye betydningsdimensioner åbner sig for lytteren.

Albummet udkom 26. oktober 2017.


BESTILLING:Pris 200 kr. inkl. forsendelse.

Bestil udgivelsen ved at sende en mail med navn og adresse til robert@geiger.dk - og MobilePay 200 kr. til: Tlf. 29 92 33 27 (Robert) eller overføre beløbet på reg. nr. 7171, kontonr. 4505394.

Vinylen er også tilgængelig i København hos Route 66, Fælledvej, og i Beat på Enghave Plads. I Aarhus hos Boghandleren Kristian F. Møller.

 

 

 

Share |

Udgivelser

Videoer

Er de sjældne: Kære Drømmetyder

Er de sjældne: Rapunsel & prinsen

Red Shifter - Turning

Peter Laugesen & Singvogel: Film

So Like Dorian: Behind My Face

Peter Laugesen & Singvogel: Strisserne breder sig

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS