Udgivelser

På disse sider kan du se udgivelser fra Geiger Records.

Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard

Hjertets abe sparker sig fri
(CD/2007)

NB! DENNE UDGIVELSE HAR VI PT. IKKE PÅ LAGER, MEN DEN KAN BESTILLES I BOGHANDLERE OG NET-BOGHANDLERE LANDET OVER - bl.a. Arnold Busck.

At sætte lyrik sammen med musik er ikke noget nyt. Men det er sjældent hørt så helstøbt som på cd-projektet Hjertets abe sparker sig fri. Her er forfatteren Morten Søndergaard gået sammen med elektroniske musikduo Schweppenhäuser/Thomsen om at lave et album, hvor lyrik og musik gensidigt udfordrer hinanden.

Hovedambition er, at albummet ikke skal fremstå som digte, der er blevet lagt musik under, eller omvendt som noget musik, en digter har skrevet nogle digte til. Hjertets abe sparker sig fri er en digtsamling og en musik-cd i ét helstøbt format - med nyskrevne tekster fra Søndergaards hånd.

Albummet er den anden udgivelse på Geiger Records’ Lyd+Litteratur-serie, der udgives i samarbejde med Husets Forlag. Første udgivelse i Lyd+Litteratur-serien, cd-antologien audioPoesi - en antologi, udkom i 2006 og fik flotte anmeldelser, der bl.a. fremhævede Morten Søndergaard & Schweppenhäuser/Thomsens bidrag.

OM KUNSTNERNE

Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard Den danske digter Morten Søndergaard er en af sin generations mest roste digtere. Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange. Siden 2002 har Søndergaard været redaktør af Hvedekorn. Ud over at lave elektronisk musik i Schweppenhäuser/Thomsen er Emil Thomsen medlem af rockorkestret Marybell Katastrophy, mens Jakob Schweppenhäuser ved siden af musikken arbejder med billedkunst. Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard debuterede på cd-antologien audioPoesi (Geiger Records/Husets Forlag/CrossArt, 2006) med værket "Superpositionsprincippet". Trioen har spillet på bl.a. Roskilde Festivalen, Spot Festivalen og Statens Museum for Kunst.

ANMELDELSER


"En strålende udgivelse, der fra første sekund holder sin egen seriøsitet stolt i hævd. Og respekt for det. For også det har vi brug for. Ikke mindst når skønheden kan være så panoramisk og tårnende og episk og nedbrudt som her." - Ralf Christensen, Information.

"En af de bedste danske plader i 2007 ... Hjertets abe sparker sig fri [viser] i sjælden grad hvordan ord og elektronisk musik kan integreres på en måde så de gensidigt beriger hinanden ... fantastisk" - Torben Sangild, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

"En kraftpræstation." - Sentura.

”Digteren Morten Søndergaard billeddribler sig helt vild (næsten) til duoen Schweppenhäuser/Thomsens intrikat blippende beats ... ” – Lars Bukdahl, Weekendavisen

"En utrolig stemningsfuld udgivelse, der egner sig fortrinligt til lytning med hovedtelefoner i liggende tilstand, hvor lytteren er klar til at sende sine tanker på langfart." - Ole Rosenstand Svidt, Gaffa.

"Lyrik og musik er ikke en ny kombination. Men det er sjældent, at det smelter så godt sammen, som tilfældet er på ugens CD i Lyt til Nyt." - Lyt til Nyt, Danmarks Radio.

"«Hjertets abe sparker sig fri« er en lang søgende rejse fra et knugende univers af metaller, sten og nedbrydning til en kosmisk oplevelse af frihed og muligheder ... Smalt er smukt anes mottoet bag Geiger Records initiativ til en lyd + litteratur-serie. Lige så beundringsværdigt resultatet af samarbejdet mellem Morten Søndergaard og duoen Schweppenhäuser/Thomsen er, lige så eksklusiv er udgivelsen." - Jørgen Johansen, Berlingske Tidende.

"En lille genistreg" - Thurston Magnus, MetroOrd

"En kompromisløst seriøs og veleksekveret lyd&litteratur-udgivelse, som man sjældent ser dem." - Martin Johs Møller, martinjm.blogspot.com

"Symbiosen mellem tekst og musik er spændende, og cd'en folder sig smukt ud ved gentagen lytning." - Seismograf.dk

"Søndergaards tekster er som altid sugende smukke og subtile i deres konstante vekslen mellem ydre og indre udsigtspunkter, men endnu stærkere bliver de i kraft af SCHWTH's svimle, svært abstrakte og overordentligt omfangsrige svøbe, hvis knitrende elektroniske kanter og spidser udgør noget af den mest intelligente digital-arkitektur, der er hørt i dette årti. En imponerende bedrift, der ikke sådan lige med det samme forlader ens system." - Arko Højholt, Citadel.

"En yderst interessant dokumentation af mødet mellem digteren Morten Søndergaards og musikduoen Schweppenhäuser/Thomsen. Det har udmøntet sig i en ambient musik, som udfolder sig episk og rungende over og under og omkring Søndergaards recitationer, men også en musik som kramper sammen, desintegrerer, ruster med lynets hast – med inspirationer fra både Autechre og Oval." - Ralf Christensen, Radium, P2, Danmarks Radio.

Share |

Udgivelser

Videoer

Er de sjældne: Kære Drømmetyder

Er de sjældne: Rapunsel & prinsen

Red Shifter - Turning

Peter Laugesen & Singvogel: Film

So Like Dorian: Behind My Face

Peter Laugesen & Singvogel: Strisserne breder sig

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS