Udgivelser

På disse sider kan du se udgivelser fra Geiger Records.

Claus Beck-Nielsen Memorial

Freedom on the March
(LP/2008)

Det er ikke nogen overdrivelse at sige, at forfatteren, dramatikeren og sangskriveren Claus Beck-Nielsen, der gik bort i 2001, var enestående i det danske kunstliv. Claus Beck-Nielsen var en grænseoverskridende og radikal kunstner, der markerede sig stærkt i mange medier og gennem markante kunstneriske aktioner.

Orkestret Claus Beck-Nielsen Memorial spiller hyldestssange til den afdøde personlighed, og med catchy sange i en country/americana-tradition tages der på Freedom on the March livtag med såvel storpolitisk magttale som intimsfærens kringlede hvisken.

Claus Beck-Nielsen MemorialFreedom on the March stiller via sin titel og sine sange det meget aktuelle spørgsmål: Kan vi kæmpe os til frihed gennem magtudøvelse – hvad enten det gælder hjemme eller ude i verden? Freedom on the March er som sådan et storslået værk, hvor medrivende og stærkt melodisk sangskrivning går hånd i hånd med tekster, som på skarpt sorthumoristisk og smertefuld vis hudfletter en moderne identitet i spændingsfeltet mellem det meget private og det storpolitiske, mellem den hviskende, intime bekendelse og det imperiale magtsprogs torden.

Freedom on the March finder sit udtryk i en sammenspillet band-feeling og et amerikansk udtryk. ”I’m not Robert Zimmerman” hedder det selvironisk i undertitlen på ”Fields of Arizona”. Og nej, forsangeren, Some Body, er ikke Robert Zimmerman/Bob Dylan, men faktisk præsenterer Claus Beck-Nielsen Memorial på Freedom on the March en række sange, der tåler sammenligning med Dylans evne til på flertydig vis at indkredse det personlige og det politiske i sange, hvor traditionsbevidsthed møder en ekspressiv og visionær sproglig performance.

ANMELDELSER

"Stærkt politisk album med tidløs originalitet" - GAFFA.

"Musikalsk og tekstmæssigt holder det hele vejen og noget til ... Det er intelligent underholdning på et højt plan hvor det personlige og det politiske går hånd i hånd." - Mikael Strandbech, Arbejderen.

Share |

Udgivelser

Videoer

Er de sjældne: Kære Drømmetyder

Er de sjældne: Rapunsel & prinsen

Red Shifter - Turning

Peter Laugesen & Singvogel: Film

So Like Dorian: Behind My Face

Peter Laugesen & Singvogel: Strisserne breder sig

Geiger Records | Vester Allé 15 | 8000 Århus C | Denmark | Email: info@geigerrecords.dk   Følg os på Facebook  Følg os på MySpace
Powered by CMIS